We zien steeds vaker een combinatie tussen thuis en op kantoor werken.

Vanaf 1 januari 2022 is er een gerichte vrijstelling voor thuiswerken, deze bedraagt €2,- per dag. De vrijstelling voor woon- werk verkeer blijft €0.19 per kilometer.

Per dag kies je voor de thuswerkvergoeding OF de woon-werkvergoeding. Per week bestaan ze dus naast elkaar, maar niet beide tegelijk voor dezelfde dag.

Werkt je medewerker in de ochtend thuis, en in de middag op kantoor? Dan kies je één van de twee vergoedingen. Hierbij kan je uiteraard rekening houden welke van de twee gunstiger is voor je medewerker. Het break-evenpunt ligt net boven de 5 kilometer enkele reis.

Het is goed te beseffen dat als jij geen afspraken maakt met de medewerker over een vast reis- en thuiswerkpatroon, de vergoeding alleen kan worden gebaseerd op de werkelijke reis- c.q. thuiswerkdagen. In de huidige wettelijke systematiek kan de medewerker, ook als dat niet op een afspraak met de werkgever is gebaseerd, tot 2 dagen per week thuiswerken en toch een vaste reiskostenvergoeding ontvangen alsof hij op 5 dagen per week naar de vaste werkplek heeft gereisd.

Wil je weten hoe dit er voor jouw organisatie uit zal zien? Stuur ons een mailtje of geef een belletje.