Wat is het wettelijk minimumloon op dit moment?

Het wettelijk minimumloon is het loon dat jij je werknemers minimaal moet betalen. Het is belangrijk dat je je aan de regels houdt, zodat je geen boetes krijgt. Maar hoe weet je nu welk minimumloon bij welke werknemer past en waar je je aan moet houden?

Wie heeft recht op het minimumloon?

Alle medewerkers vanaf 22 jaar hebben recht op het wettelijk minimumloon. Dit wordt geregeld in de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML). Dit wettelijke minimum geldt voor vast als tijdelijk personeel. Arbeidskrachten met een flexibel contract hebben dus ook recht op het wettelijk minimumloon, zoals oproepkrachten en uitzendkrachten. Ook buitenlands personeel moet je het minimumloon betalen.

Werk je samen met aannemers of onderaannemers? Dan tellen weer andere regels en wetten. Hoe bereken je het minimumloon? De hoogte van het brutominimumloon is afhankelijk van hoeveel uur de medewerker werkt. Van der Wijst Salaris en Advies helpt je graag bij deze vraagstukken. Wil je alvast weten wat het minimumloon per uur is of wat ongeveer het netto bedrag is?  Lees dan verder op de site van de Rijksoverheid, daar staat een handige rekentool: minimumloon per uur.

Elk jaar per 1 januari en 1 juli wordt het minimumloon aangepast. Minimumloonbedragen drukt men uit in bedragen per maand, per week en per (werk)dag. Een wettelijk minimumloon per uur kent de wet niet. Het uurloon kan per sector verschillen, afhankelijk van het aantal uren dat als normale arbeidsduur geldt.

Meer weten? Neem contact op en we helpen je graag verder.